Stres i napadaji panike

Pitanje

Već neko vrijeme se ne osjećam dobro. Muči me stres i konstantno imam napadaje panike, bar bih to tako nazvala. Nemam volje apsolutno ni za što i imam osjećaj kao da sve što radim nema smisla. Više me ništa ne usrećuje kao prije. Ako je to moguće, htjela bi doći na razgovor. Hvala unaprijed, lp 🙂

Odgovor

Svatko se katkad osjeća tjeskobno, no kod napadaja panike dolazi do visoke razine anskioznosti koja se može pogrešno protumačiti i može ti se činiti kao da gubiš kontrolu nad sobom. Kod paničnog poremećaja tvoje tijelo “misli” da je u opasnosti, iako zapravo nije. Opisani napadaji najčešće su kratka trajanja, ali su iznimno nelagodni pa se osobama koje ih doživljavaju često čini da traju mnogo dulje, pri čemu su vrlo uznemirene.

U tretmanu tegoba koje opisuješ psihoterapija se pokazala vrlo učinkovitom. S obzirom na tvoju dob, bilo bi dobro da se javiš u KBC Rijeka gdje u okviru Klinike za psihijatriju djeluju stručnjaci raznih profila (psihijatri, psiholozi), koji su specijalizirani za rad s adolescentima.

Iva Kirša, dipl. psihologinja

Podijeli s prijateljima

Slučaj je hitan i ne možeš čekati odgovor?

Ako je slučaj iznimno hitan i ne možeš čekati na naš odgovor, a ti ili netko u tvojoj blizini nalazite se u neposrednoj opasnosti, odmah nazovi 112 ili drugu hitnu službu.

Za pomoć u svim hitnijim slučajevima možeš koristiti i besplatnu mobilnu aplikaciju Heroes Nearby koja spaja ljude koji trebaju pomoć sa zajednicom lokalnih Heroja – prijateljima, članovima obitelji, službama, a po želji i s profesionalcima te dobrim ljudima u tvojoj neposrednoj blizini.

Skip to content