Pismo

Imam nekoliko problema i htjela bih krenuti i redovno odlaziti psihologici/psihoterapeutici/psihijatrici. Ako mi možete nekoga preporučiti, a da se k njemu može doći preko HZZO uputnice (jer, nažalost, nisam u financijskoj situaciji platiti si pomoć koja mi je potrebna), bila bih iznimno zahvalna.

Odgovor

S obzirom na konkretan upit, predlažem da od svoga liječnika obiteljske medicine zatražite uputnicu za obradu kliničkog psihologa, a onda ovisno o rezultatima, tj. ishodu obrade, moći će Vas lakše uputiti u daljnje psihoterapijske postupke. Ako bude potrebno, obavit ćete i razgovor sa psihijatrom.

Za sve studente postoji opcija Sveučilišnog savjetovališnog centra Rijeka. 

Sretno i lijep pozdrav,

Anđelko Botica, psiholog 

Podijeli s prijateljima

Slučaj je hitan i ne možeš čekati odgovor?

Ako je slučaj iznimno hitan i ne možeš čekati na naš odgovor, a ti ili netko u tvojoj blizini nalazite se u neposrednoj opasnosti, odmah nazovi 112 ili drugu hitnu službu.

Za pomoć u svim hitnijim slučajevima možeš koristiti i besplatnu mobilnu aplikaciju Heroes Nearby koja spaja ljude koji trebaju pomoć sa zajednicom lokalnih Heroja – prijateljima, članovima obitelji, službama, a po želji i s profesionalcima te dobrim ljudima u tvojoj neposrednoj blizini.

Skip to content