Kako doći do psihologa?

Pismo

Skužila sam da bih vjerovatno trebala razgovarati sa psihologom pa me zanima kako bih mogla doći do nekoga. Najbolje bi vjerojatno bilo preko obiteljskog liječnika, ali drugom je gradu pa ne znam može li to on srediti. Studentica sam i vidjela sam da Sveučilište pruža savjetovanje, ali ono o čemu bih htjela razgovarati nije vezano uz faks.

Odgovor

Odraz je zrelosti i hrabrosti prepoznati potrebu za stručnom pomoći i odlučiti je potražiti, hvala ti što si ukazala povjerenje da te uputimo na mjesto gdje to možeš ostvariti.

Želim spomenuti da Studentsko savjetovalište u Rijeci okuplja vrijedan tim psihologa čija je namjera pružanje psihološke pomoći populaciji studenata s različitom problematikom, a ne nužno i isključivo problemima vezanim za studij. Razlozi zbog kojih im se možeš obratiti mogu se odnositi i na manjak samopouzdanja, osjećaje napetosti, zabrinutosti i straha, nezadovoljstvo u odnosima s bliskim osobama, potištenost i nezadovoljstvo, kao i brojni drugi. Osim navedene opcije, naravno da možeš zatražiti i uputnicu obiteljskog liječnika s kojom ćeš se naručiti za pregled u KBC-u Rijeka, neovisno o tome iz kojega grada dolaziš.

Za koju god se opciju odlučila, vjerujem da ćeš pronaći odgovore i smjernice koje tražiš jer je za to primaran preduvjet motivacija, a ti je imaš! Sretno!

Ana Goleš, psihologinja

Podijeli s prijateljima

Slučaj je hitan i ne možeš čekati odgovor?

Ako je slučaj iznimno hitan i ne možeš čekati na naš odgovor, a ti ili netko u tvojoj blizini nalazite se u neposrednoj opasnosti, odmah nazovi 112 ili drugu hitnu službu.

Za pomoć u svim hitnijim slučajevima možeš koristiti i besplatnu mobilnu aplikaciju Heroes Nearby koja spaja ljude koji trebaju pomoć sa zajednicom lokalnih Heroja – prijateljima, članovima obitelji, službama, a po želji i s profesionalcima te dobrim ljudima u tvojoj neposrednoj blizini.

Skip to content