Svi puno očekuju od mene…

Pitanje

Imam osjećaj da svi puno očekuju od mene, ali ja ta očekivanja ne mogu ispuniti i nemam vremena za sebe.

Odgovor

Osjećaj da su pred nama očekivanja koja ne možemo ispuniti može biti frustrirajući i neugodan. Iz tvoga odgovora nemam informaciju o tome tko su ljudi koji pred tebe postavljaju očekivanja. Ako je riječ o članovima obitelji, predlažem da zajedno o tome otvoreno porazgovarate i razjasnite što oni zaista od tebe očekuju, a što je tvoj dojam. Katkad se to dvoje može uvelike razlikovati. Važno je otvoreno izraziti kako se osjećaš te reći koje obveze i odgovornosti smatraš prezahtjevnima. Ono što smatram korisnim svakako je hobi ili aktivnost u kojoj ćeš uživati, a koja će biti isključivo tvoj odabir i želja.

Iva Kirša, dipl. psihologinja

Podijeli s prijateljima

Slučaj je hitan i ne možeš čekati odgovor?

Ako je slučaj iznimno hitan i ne možeš čekati na naš odgovor, a ti ili netko u tvojoj blizini nalazite se u neposrednoj opasnosti, odmah nazovi 112 ili drugu hitnu službu.

Za pomoć u svim hitnijim slučajevima možeš koristiti i besplatnu mobilnu aplikaciju Heroes Nearby koja spaja ljude koji trebaju pomoć sa zajednicom lokalnih Heroja – prijateljima, članovima obitelji, službama, a po želji i s profesionalcima te dobrim ljudima u tvojoj neposrednoj blizini.

Skip to content