Svakodnevna tjeskoba

Pismo

Zadnjih nekoliko dana javlja mi se svakodnevna tjeskoba. Osjećam se preslabo, previše “crnih” misli mi se mota po glavi. Jako sam paranoičan kad je u pitanju moje mentalno zdravlje. Najveći mi je problem što ne znam uzrok svega ovoga, samo mi se odjednom počelo javljati. Hvala unaprijed.

Odgovor

Prema Vašem opisu vlastita stanja i funkcioniranja, zbog predostrožnosti, mislim da bi za početak bilo najbolje obaviti pregled specijalista psihijatra. Znam da ljudi imaju predrasude, ali činjenica je da čim se prije utvrde ili otklone mogućnosti za upotrebu psihofarmaka, onda i proces savjetovanja ima smisla i može biti učinkovit. Slobodno se javite nakon pregleda.

Anđelko Botica, dipl. psiholog

Podijeli s prijateljima

Slučaj je hitan i ne možeš čekati odgovor?

Ako je slučaj iznimno hitan i ne možeš čekati na naš odgovor, a ti ili netko u tvojoj blizini nalazite se u neposrednoj opasnosti, odmah nazovi 112 ili drugu hitnu službu.

Za pomoć u svim hitnijim slučajevima možeš koristiti i besplatnu mobilnu aplikaciju Heroes Nearby koja spaja ljude koji trebaju pomoć sa zajednicom lokalnih Heroja – prijateljima, članovima obitelji, službama, a po želji i s profesionalcima te dobrim ljudima u tvojoj neposrednoj blizini.

Skip to content