Pismo

Učestale svađe s roditeljima, burnout, ljubavni problemi.

Odgovor

Iz ovoga što pišeš teško je zaključiti o specifičnostima tvoje situacije, mogu zaključiti jedino da imaš poteškoće u značajnim odnosima s roditeljima i partnerom, a to zasigurno utječe na cjelokupan osjećaj dobrobiti – kada nemamo stabilne odnose s važnim nam osobama, to može utjecati na našu otpornost na stresne događaje, na sposobnost oporavka od psihičkih i fizičkih napora i to na negativan način, kako ti kažeš, osjećamo burnout.

Stabilni odnosi, osjećaj emocionalne sigurnosti, da nam netko ˝čuva leđa˝, omogućavaju nam da budemo zdraviji, da se brže oporavljamo, da riskiramo u nekim drugim životnim područjima i tako se razvijamo i napredujemo.

Ako smatraš da sve što si nabrojala bitno narušava kvalitetu tvojeg života, čini ti se da neće proći i misliš da si učinila sve što si znala kako bi situaciju poboljšala, preporučujem da se javiš u jedno od besplatnih savjetovališta koje djeluje u našem gradu (primjerice Udruga U.Z.O.R. ili Terra) i potražiš podršku stručne osobe koja ti može pomoći u tvojim teškoćama.

Ivona Maričić Kukuljan, psihologinja

Podijeli s prijateljima

Slučaj je hitan i ne možeš čekati odgovor?

Ako je slučaj iznimno hitan i ne možeš čekati na naš odgovor, a ti ili netko u tvojoj blizini nalazite se u neposrednoj opasnosti, odmah nazovi 112 ili drugu hitnu službu.

Za pomoć u svim hitnijim slučajevima možeš koristiti i besplatnu mobilnu aplikaciju Heroes Nearby koja spaja ljude koji trebaju pomoć sa zajednicom lokalnih Heroja – prijateljima, članovima obitelji, službama, a po želji i s profesionalcima te dobrim ljudima u tvojoj neposrednoj blizini.

Skip to content