Problem s curom

Pismo

Dobar dan, imam problem s curom koja je u zadnje vrijeme sve depresivnija i depresivnija. Nesigurnost i anksioznost u posljednje su vrijeme počeli jako utjecati na nju, a to se reflektira i na našu vezu. Želim joj pomoći, ali ne znam kako. Konstantno ju moram izvlačiti iz situacija gdje je demotivirana za bilo što napraviti u danu. Postaje sve veći i veći teret za mene. Nisam osoba koja će ju ostaviti kad je najteže, ali čini naš odnos nemogućim. Zapravo, volio bih da me usmjerite koji bi bio prvi korak. Volio bi da me uputite ako u Rijeci postoji neki kvalitetan državni psiholog s kojim bi mogla razgovarati. U krajnjem slučaju i neki privatni koji ne košta previše s obzirom na to da smo studenti. Razumijem da je vrijeme korone loše utjecalo na sve nas, doista ne mislim kako je naša veza razlog njezine depresije jer stalno putujemo, uživamo i radimo nove stvari. Ali ne želim da ona i njezina volja za životom ovisi o tome hoće li naš dan bit ispunjen aktivnostima ili ćemo zbog kiše morati ostati doma. Hvala najljepša. Srdačno, X

Odgovor

Poštovani,

budući da je Vaše pitanje informativno, predlažem da se javite u studentski savjetovališni centar Rijeka

https://www.ssc.uniri.hr/hr/psiholosko-savjetovaliste.html

Vaše nastojanje je hvalevrijedno i primjer prave ljubavi, po mome mišljenju poštovanja prema drugoj osobi.

Lijep pozdrav,

Anđelko Botica, psiholog 

Podijeli s prijateljima

Slučaj je hitan i ne možeš čekati odgovor?

Ako je slučaj iznimno hitan i ne možeš čekati na naš odgovor, a ti ili netko u tvojoj blizini nalazite se u neposrednoj opasnosti, odmah nazovi 112 ili drugu hitnu službu.

Za pomoć u svim hitnijim slučajevima možeš koristiti i besplatnu mobilnu aplikaciju Heroes Nearby koja spaja ljude koji trebaju pomoć sa zajednicom lokalnih Heroja – prijateljima, članovima obitelji, službama, a po želji i s profesionalcima te dobrim ljudima u tvojoj neposrednoj blizini.

Skip to content