Otkad smo prekinuli depresivna sam, svaki dan plačem…

Pitanje

Bok, idem u 4. srednje i nedavno sam prekinula s dečkom. Bili smo zajedno dvije godine, a on je jednu godinu stariji od mene i prije pola godine se preselio u drugi grad zbog faksa. Tada se počeo čudno ponašati, sve manje se dopisivao sa mnom i na kraju me ostavio. Rekao je da me i dalje voli, ali da mu je je veza na daljinu jako teška. Mene je to užasno slomilo, otkad smo prekinuli depresivna sam, svaki dan plačem, ne mogu jesti, ne mogu spavati, ne mogu ništa. Čula sam se s njim nekoliko puta, rekao je da je i njemu teško, ali na Instagramu stalno objavljuje slike kako se zabavlja s društvom i izgleda da mu je super.

Kad sam mu se zadnji put javila, rekao je da više ne želi razgovarati sa mnom, da smo gotovi i da je to to. Odonda mi je samo gore, stalno idem na njegov profil i gledam je li tagiran na novim slikama, idem na profile njegovih prijatelja kako bih vidjela je li netko od njih objavio nešto gdje je on, više puta na dan provjeravam kad je zadnji put bio online…

Ne znam što da radim, osjećam kao da njemu ta veza nije ništa značila. Ponekad se jako naljutim i napišem mu neku ružnu poruku, ali je nikad ne pošaljem, nego samo opet budem tužna. Ne znam kako ću završiti ovu godinu i polagati maturu jer jednostavno nemam volje ni snage učiti. Nadam se da ćete mi pomoći…

Odgovor

Prekid veze stresan je događaj, posebice ako nije iniciran s tvoje strane, te je razumljivo da se trenutačno ne osjećaš dobro.

Izlaz iz ove situacije, iako se sada tako ne čini, postoji. Vrijeme čini svoje te rane s vremenom polako zacjeljuju. Postoji razlog zašto ste ti i tvoj dečko prekinuli. Sama po sebi veza na daljinu je zahtjevna i ako partneri nisu dovoljno posvećeni jedno drugome, lako dolazi do pucanja.

Vjerujem da ti je trenutačno teško odagnati misli, no možeš si pomoći tako da slobodno vrijeme ispuniš radeći ono što voliš i okružiš se bliskim ljudima koji će ti pružiti podršku. Na taj način vrijeme će donijeti olakšanje.

S obzirom na to da opisuješ otežano funkcioniranje, a pred tobom je stresno razdoblje u kojem te očekuje polaganje državne mature, savjetovala bi ti da potražiš pomoć stručne osobe.

Tamara Milovanović, dipl. psiholog

Podijeli s prijateljima

Slučaj je hitan i ne možeš čekati odgovor?

Ako je slučaj iznimno hitan i ne možeš čekati na naš odgovor, a ti ili netko u tvojoj blizini nalazite se u neposrednoj opasnosti, odmah nazovi 112 ili drugu hitnu službu.

Za pomoć u svim hitnijim slučajevima možeš koristiti i besplatnu mobilnu aplikaciju Heroes Nearby koja spaja ljude koji trebaju pomoć sa zajednicom lokalnih Heroja – prijateljima, članovima obitelji, službama, a po želji i s profesionalcima te dobrim ljudima u tvojoj neposrednoj blizini.

Skip to content