Koronavirus

Pismo

Dobar dan, htio sam pitati je li ova “corona” stvarno toliko opasna kao što svi govore, jer mislim da nije, da je to kao obična gripa, a za ovo cjepivo da je beskorisno jer se nema za što cijepiti.

Odgovor

Na ovaj upit možda bi ti bolje mogao odgovoriti netko druge struke, poput liječnika, odnosno epidemiologa. Ono što ti ja mogu reći, a o čemu možeš i sam pročitati u novinama i vidjeti na TV-u, jest da je riječ o ozbiljnoj zarazi koje se trebamo čuvati, upravo zato jer ne znamo kako može utjecati na nas, a zatim i na ljude koje možemo potencijalno zaraziti ako s njima dođemo u kontakt zaraženi. 

Važno je pridržavati se epidemioloških mjera i uputa, a s ciljem da se život cijele zajednice što prije vrati u “normalno” stanje, uza što manje zdravstvenih posljedica i smrtnih ishoda. 

Iva Kirša, psihologinja

Podijeli s prijateljima

Slučaj je hitan i ne možeš čekati odgovor?

Ako je slučaj iznimno hitan i ne možeš čekati na naš odgovor, a ti ili netko u tvojoj blizini nalazite se u neposrednoj opasnosti, odmah nazovi 112 ili drugu hitnu službu.

Za pomoć u svim hitnijim slučajevima možeš koristiti i besplatnu mobilnu aplikaciju Heroes Nearby koja spaja ljude koji trebaju pomoć sa zajednicom lokalnih Heroja – prijateljima, članovima obitelji, službama, a po želji i s profesionalcima te dobrim ljudima u tvojoj neposrednoj blizini.

Skip to content