Htio bih imati obitelj

Pismo

Htio bih imati obitelj. Kada sam našao djevojku s kojom želim biti, ne mogu prestati tražiti druge djevojke.

Odgovor

Na prvu kao da je riječ o konfliktu motiva istodobnog privlačenje. Onoga da želite/razmišljate o obitelji ili, kako sam ja shvatio, braku i onoga da ste svjesni svoga prirodnog biološkog motiva, reproduktivnog nagona.

Neću ulaziti u priču o nesvjesnom. Usmjerit ću se na izazov koji može čekati svaku osobu koja je u vezi ili partnerskom odnosu. Što ako mi se svidi netko drugi dok sam u vezi? To je prirodna pojava, kao i potreba za pićem, hranom, kretanjem… Slikovito, kada smo jako gladni i odemo u trgovinu kupiti hranu, često kupimo puno više nego što nam treba. Ako ne uživamo u svakom zalogaju, ako na vrijeme ne osjetimo sitost, možemo se prejesti pa nam obrok može prisjesti. Odabir količine naša je odgovornost i naš izbor, kao i posljedice koje će nastati.

Sretno i lijep pozdrav,

Anđelko Botica, dipl. psiholog

Podijeli s prijateljima

Slučaj je hitan i ne možeš čekati odgovor?

Ako je slučaj iznimno hitan i ne možeš čekati na naš odgovor, a ti ili netko u tvojoj blizini nalazite se u neposrednoj opasnosti, odmah nazovi 112 ili drugu hitnu službu.

Za pomoć u svim hitnijim slučajevima možeš koristiti i besplatnu mobilnu aplikaciju Heroes Nearby koja spaja ljude koji trebaju pomoć sa zajednicom lokalnih Heroja – prijateljima, članovima obitelji, službama, a po želji i s profesionalcima te dobrim ljudima u tvojoj neposrednoj blizini.

Skip to content